E-Mecatronica

Descriere laborator

Laboratorul asigura suportul logistic pentru desfasurarea activitatilor practice la discipline cu tematica mecatronica pentru studentii Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica. Laboratorul dispune de sisteme mecatronice: surse electrice, platforme programabile de actionare si testare a programelor, mini-roboti didactici, kituri si platforme de dezvoltare, roboti mobili, tehnica de calcul, software general si specializat, si echipamente didactice moderne de videoprezentare. Dotarea laboratorului s-a realizat EXCLUSIV prin contracte de cercetare. Tot aici se desfasoara activitati de cercetare stiintifica, inclusiv doctorale.

Dotare laborator

Laboratorul include sisteme de tehnica de calcul performante care permit desfasurarea unor laboratoare de programare si simulare, kit-uri programabile de fabricatie Digilent, Microchip si kit-uri Lynxmotion.   Laboratorul are in dotare mini-roboti asamblati din kit-uri similare celor enumerate mai sus, acestia putand fi programati de catre studenti. Acestia pot fi imbunatatiti sau reconfigurati hardware datorita faptului ca au in componenta elemente de asamblarare demontabile. Nu in ultimul rand, laboratorul dispune si de platformele hardware si software necesare pentru interfatarea intre PC si dotarile mai sus enumerate. In cadrul laboratorului sunt disponibile si doua echipe de roboti fotbalisti. Sistemul de roboti fotbalisti are in componenta sa un frame-grabber si o camera video cu rol de supervizare si achizitie de informatii, si echipe de roboti progamabili. Totodata, in cadrul laboratorului sunt dezvoltate o serie de experimente privind controlul arhitecturilor robotice neconventionale bazate pe materiale cu memorie (NiTinol), dar si experimente bazate pe material electrorheologice si magnetorheologice. Laboratorul mai dispune de un sistem complex de reproducere a formelor prin frezare pe o masina unealta de tip CNC. De asemenea, exista doua sisteme experimentale Quanser destinate implementarii directe a sistemelor de control avansate.

 

PROGRAM DE MASTERAT 2025: INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ÎN MECATRONICĂ ȘI ROBOTICĂ

MASTER PROGRAM 2025: APPLIED ARTIFICIAL INTELLIGENCE IN MECHATRONICS AND ROBOTICS

 

PROGRAM LICENȚĂ 2025: MECATRONICĂ ȘI ROBOTICĂ

BACHELOR'S PROGRAM 2025: MECHATRONICS AND ROBOTICS

 

Media

Știri

Premii la competitia RoboChallenge Bucuresti
26/11/2024

https://www.agerpres.ro/educatie-stiinta/2024/11/05/bihor-clubul-de-robotica-al-universitatii-din-oradea-a-castigat-un-premiu-la-competitia-internationala-robochallenge-bucuresti--1381826

Cursuri robotica in Craiova pentru cei mici
30/10/2024

https://www.gds.ro/Educatie/2024-10-15/cursuri-gratuite-de-robotica-pentru-micutii-din-craiova/

Proiectului “Campus Regional Oltenia pentru Învăţământul Dual”, admis la finanţare prin Proiectul Naţional de Rezidenţă şi Reziliere (PNRR)
30/10/2024

https://cvlpress.ro/27.10.2024/consiliul-judetean-dolj-in-sprijinul-invatamantului-dual/

Evenimente

February, 1 2024
Robotics Championship 2024

https://www.robotics-championship.com/ro/

February, 1 2024
Bosch Future Mobility 2024

https://boschfuturemobility.com/

January, 29 2024
IEEE Region 8 ROBOT CHAMPIONSHIP call for STEM educational activities

Season's Greeting! May the New 2024 Year fill your home with joy, your heart with ... Citește ...


© 2021 Departamentul de Mecatronică și Robotică,
Blvd. Decebal nr. 107, Craiova, România
RO-200440, tel +40 251 436 999, e-mail:info@robotics.ucv.ro