Dl. Dorin Popescu este prof. dr. ing. în domeniul Mecatronică şi Robotică la Universitatea din Craiova. A absolvit Universitatea din Craiova, Facultatea de Electrotehnică în anul 1989 cu titlul de inginer în specializarea Automatizări şi Calculatoare. Este doctor din anul 2001 în domeniul Automatică avându-l coordonator pe prof. dr. ing. Mircea Ivănescu de la Universitatea din Craiova. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri: Robotică, Automate programabile, Realitate virtuală, Reţele neuronale artificiale.
Activitatea sa de cercetare este concentrată în domeniul roboticii, reţelelor neuronale artificiale, partajării resurselor via Internet. Este autorul a peste 80 de articole ştiinţifice şi a 6 cărţi şi manuale.
De-a lungul activităţii a organizat Conferinţa EAEEIE 2006 la Craiova fiind conference co-chair, este membru al Consiliului European al asociaţiei EAEEIE, membru IEEE, SRR, SRAIT.
A coordonat studenţi pentru participarea la diverse concursuri naţionale studenţeşti (Concursul de proiecte de diploma organizat de firma SMC, Zilele Educaţiei Mecatronice), studenţii coordonaţi de dânsul obţinând 2 premii I, 1 premiu II, 4 premii III.
A fost de asemenea editor/recenzor la conferinte (EAEEIE, SINTES, IARIA, IASTED etc.), reviste (RAS) sau carti. A participat în peste 15 proiecte de cercetare sau educaţionale naţionale şi internaţionale: EIE-Surveyor, ELLEIEC, EURON, SINPHA, PRIC, PARSIR, etc. Un alt aspect semnficativ îl constituie colaborările cu firme precum SMC, CIT Automatizări, Festo, SC Electrostim SRL, Valrom, ROBCON etc.
Aplicatii SCADA
Robotica si fabricatie virtuale
Automate si microprogramare - anul 3
Robotica - anul 3 ROB
Structuri mecatronice cu automate programabile - anul 4 MCT
L
"Roboții vor prelua 40% din sarcinile casnice în maximum 10 ani, arată un studiu" https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/robotii-vor-prelua-40-din-sarcinile-casnice-in-maximum-10-ani-arata-un-studiu-2267093
FOR-lighting-VIA-Technology"HELLA's Major Role in the History of Automotive Lighting Innovations", Mario Saure, global head of Lighting Electronics in HELLA. Mario Saure are o diplomă în Mecatronică obținută în Germania, iar în colectivul coordonat de el lucrează și absolvenți de Mecatronică și Robotică de la Craiova. https://www.hella.com/hella-ro/ro/FOR-lighting-VIA-Technology
Burse sociale și de merit - sem. 2/2020-2021Vă invităm să consultați următoarele documente: - bursele sociale pentru sem. al II-lea aici - bursele de merit pentru sem. al II-lea aici - criteriile de departajare aplicate aici